INDUSTRIJSKE PUMPE RASCO TAMP

Industrijske pumpe iz naše ponude su savršen izbor za slučaj poplave, izviranja podzemnih voda i sličnim situacijama koje zahtevaju brzu montažu i postavljanje pumpe u rad na mestima gde ne postoji mogućnost priključenja na električnu mrežu.

Pumpno postrojenje MPA 525 je mobilni pumpni agregat, kompletno sastavljen i spreman za rad. Dizajniran je za lako upravljanje zahvaljujući relativno malim dimenzijama i masi od samo 1900 kg, uređaj je pogodan za manipuliranje na poplavljenim terenima.

Pumpa je centrifugalna s horizontalnom usisnom granom. Potisna grana pumpe je vertikalno postavljena s mogućnošću okretanja za 360°.

Rotor pumpe je poluaksijalni s otvorenom prednjom pločom. Na zadnjoj ploči rotora nalaze se lopatice koje služe za smanjenje aksijalnog opterećenja. U usisnoj grani su postavljene usmerivačke lopatice koje imaju zadatak poboljšanja strujanja vode. Prenos snage i obrtaja motora na pumpu obavlja se preko reduktora.

Sve navedene karakteristike čine naše industrijske pumpe vrlo uspešnim u borbi protiv poplava na svim terenima i u svim uslovima.

Reduktor i ležajevi pumpnog postrojenja podmazuju se uljem. Pumpno postrojenje je opremljeno nepovratnim leptirastim zatvaračem (guma / metal zaptivanje) i vlastitim odzračnim sistemom. Postolje pumpe je pričvršćeno za kućište motora i usisnu granu.

Pumpno postrojenje je jedan celovit sklop montiran na postolju, koji se može prenositi na prikolici ili drugim transportnim sredstvom, a postoji i mogućnost montaže na ponton. Uređaj je dimenzijama prilagođen prevozu u sanduku kamiona na kojem je montirana dizalica.