NEPOVRATNI VENTILI I DRUGA ODBOJNA ARMATURA – ODBOJNE KLAPNE

Odbojna armatura su vrsta cevnih zatvarača, takozvani nepovratni ventili, koji se koriste u cevnim sistemima za prekidanje povratnog strujanja radnog fluida.

Ovi zatvarači omogućuju strujanje radnog fluida samo u jednom - u određenom smeru, a po prestanku strujanja zaporni organ se zatvori i time onemogućuje povratno strujanje. Nepovratni ventili se koriste ne samo za kanalizaciju, već i u termoenergetskim, hidroenergetskim postrojenjima. Nepovratna, odbojna armatura se uglavnom koristi za neagresivne fluide, međutim, u saradnji sa nama moguće je izraditi i odbojne klapne za agresivne fulide, uz upotrebu drugih materijala.

Prednosti nepovratnih ventila su mnogostruke, a neke od njih su: lakoća rukovanja, potpuno zatvaranje povratnog toka, jednostavna konstrukcija i dugovečnost

Kvalitet i raznovrsnost ponude nepovratnih klapni

U našoj ponudi, pored mogućnosti izrade nepovratnih ventila od različitih materijala, moguće je naći i različite vrste odbojne armature, kao što su:

• odbojne leptirice
• međuprirubničke klapne
• ravne ili kose odbojne klapne

Uverite se u kvalitet naših proizvoda koji su usklađeni sa najstrožim zahtevima institucija koje garantuju kvalitet i bezbednost.